Shoutbox [Archive]
|
|
|
Loading...
|
|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista uzytkownikow | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
|
|
Narzedzia watku | Wyglad |
|
|
|||
|
|||
|
Zapewne macie już kilka tytułów za sobą i podczas czytania porównywaliście również kreskę autora poszczególnych mang. Którą uważacie z najlepszą? I co was w niej ujęło.
Aktualnie za najlepszą uważam kreskę Takeshiego Obaty (Death Note, Bakuman), jest super szczegółowa, przyjemna dla oka i stylowa. Facet pięknie rysuje dziewczyny. Zaraz po Obacie jest Hiroshi Shiibashi (Nurarihyon no Mago) jest bardzo w moim stylu. Uwielbiam tą mangę przede wszystkim za kreskę. Ma bardzo dobrą rękę do "dziwnych" i mrocznych stworzeń i postaci. Nie zapominam o Tsutomu Nihei, który wykreował takie cudeńka cyberpunku jak BLAME! czy NOiSE, zajebiście klimatycznie rysuje, przede wszystkim duże panel w których można się zakochać. Nie będę już wspominał o Kubo bo uważam go za geniusza. |
|
|
|||
|
|||
|
Jeżeli chodzi o sam styl animacji to bardzo mi się Karas spodobał. Koniecznie obejrzyjcie w lepszej jakości.
edit: Cholera, nie zauważyłem, wybaczcie.
|
||||
|
||||
|
Death Note no ma bardzo dobra kreske ciekawi mnie przez ile miesiecy robili jeden odcinek ???
|
|
|
||||
|
||||
|
@up
Chłopaki... orientujecie się w jakim jesteście dziale ? Roddiemu chodziło o kreskę w mandze. @topic O kresce w mandze nie mogę niestety powiedzieć za wiele ponieważ jak na razie czytałem tylko BLEACH'a (5 chapterów hah ;d) i Hajime no Ippo, które niezbyt zachwycają kreską. |
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
Co do kreski Bleach'a. To jeszcze się bardzo poprawi, faktycznie na początku jest lame, ale gdzieś pod koniec sagi SS, zaczyna się naprawdę genialna ;]. |
|
|
|||
|
|||
|
Mi do gustu przypala kreska Ai Yazawy. Najpierw "Paradise Kiss", potem "Nana". Te wysokie, jakby rozciągnięte, postaci. ;d No i te oczy. ;d
Lubię jeszcze prace Kohty Hirano. Szalona, wręcz popierdolona (no ban plox) kreska, idealnie oddaje nastrój Hellsinga. |
|
|
||||
|
||||
|
Basilisk dla mnie zdecydowanie jedno z najpiekniejszych jezeli chodzi o grafike tytulow, Claymore, Kara no Kyoukai zwlaszcza oczy Shiki
|
|
|
|||
|
|||
|
Mi szczerze się podoba kreska Kishimoto z Naruto. Zabijecie mnie pewnie za to, ale moim zdaniem świetnie on rysuje :P.
|
|
|
|||
|
|||
|
Temat odkopany jak widzę, no dobra... może i jestem dziwny ale kreska z Berserk mi się podoba. Niektóre sceny jednak wolał bym nie oglądać i nie czytać drugi raz, np gwałt przy pakcie odrodzenia lub paskudne zachowanie króla względem członka rodziny... uogólniam ale nie chcę zdradzać fabuły.
|
|
|
||||
|
||||
|
07-Ghost wydaje się niedokładnie rysowane lecz w tym widać szczegóły
oraz Tsubasa chronicle |
|
|
|||
|
|||
|
dobra czy ktos tu wogole czyta Rosario to Vampire jesli tak to chba nie ma co dyskutowac ze tam jest zdecydowanie najlepsza kreska. szczegoly detale i styl rysunku jest w prost genialny (nie wspominajac o fabule)
|
|
|
|||
|
|||
|
Ciężko mi osadzać, która z czytanych i widzianych przeze mnie mang ma najlepszą kreskę, ale najprzyjemniejszą pozostaje nadal Love Hina. Mowa tu oczywiście nie o jakości rysunku, ale sposobie w jaki go odbieramy i satysfakcji, jaka z tego płynie.
Dlaczego? Kreska jest wyjątkowo "zadbana", kiedy trzeba dostajemy ładne tła, a postacie, wyrażanie ich emocji, proporcje, cieniowanie, oddanie ruchu to już sztuka sama w sobie ![]() Jak dla mnie jest to jedna z tych mang, w których "delektujemy się" dziełem autora, dlatego też czytanie/oglądanie jednego tomiku to przyjemność na dużo więcej niż 1/2 h, co zresztą wspomaga wspaniały, lekki i przyjemny klimat. |
|
|
|||
|
|||
|
Mało mangi czytałem, ale najbardziej z rysowania podobał mi się styl w Vampire Knight chyba.
|
|
|
|||
|
|||
|
Mi akurat bardzo się podoba kreska w Vampire Knight. Podobają mi się w tej mandze najbardziej te zadziorne noski oraz te wielkie czasem nawet przerażające oczy ^_^.
|
|
|
||||
|
||||
|
Mi przypada do gustu Berserk. Możecie porównać ze swoimi typami?
Porównać nie mogę, bo "Berserka" nie czytałem. Mogę za to powtórzyć: zdanie zaczynamy DUŻĄ literą. |
|
|
|||
|
|||
|
Manga My Balls. Za co? Za genialna kreska i brak cenzury
|
|
|
||||
|
||||
|
Hmm, a co powiece o One piece? Kreska w mandze jest świetna ;]
|
|
|
|||
|
|||
|
Miki Falls
Moja ulubiona manga, kreska jest dość... wyjątkowa
|
|
|
|||
|
|||
|
Mi się bardzo spodobała kreska w Vampire Knight, Nanie i Ouran High School Host Club. Tak w miare to mi się jeszcze podobała w DNAngel, Bleach, Death Note. O! Wish ma jeszcze piękną kreske
|
|
|
||||
|
||||
|
Ja to chyba nie muszę się tłumaczyć czemu wytypowałam za najlepszą kreskę InuYashę
![]() Ale po za tym podobała mi się kreska w Sailor Moon, ponieważ była taka zwiewna i delikatna. Także Karin mi się podoba. |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście nie mogłabym zapomnieć także o cudownych pracach Nihei Tsutomu (od razu widać rękę architekta ) i Hiroaki Samury (u nas wydano "Miecz Nieśmiertelnego" - nie miałam okazji czytać, ale kreska była przyjemna) - w obu przypadkach czuć charakter rysunku. To nie są bezosobowe prace, jakich pełno, tu faktycznie widać warsztat i "odcisk" twórcy ;>
|
|
|
|||
|
|||
|
Polecam Chobitsa ;]
|
|
|
|||
|
|||
|
Berserk chyba ma najlepszą jaką widziałem a i sama manga wymiata, w vampire knight też mi się podobała.
|
|
|
||||
|
||||
|
Mi najbardziej podobała się kreska w Berserku (szczególnie pola bitew) i w Claymore.
W Angel Sanctuary też ma fajną kreskę. |
|
|
||||
|
||||
|
Ja się nie znam i zazwyczaj patrzę na to co jest po prostu ładne. Nie oceniam detali bo nie zwracam na nie uwagi, najczęściej ważne jest dla mnie ogólne wrażenie. A za tem mangi autorki Lovely Complex są rysowane bardzo ładnie. Styl Clampa jest różnie odbierany, mnie się nawet podoba jak te panie rysują. Yazawa Ai, ta pani ma swój własny styl, który z początku jest ciężki do przełknięcia, ale po pewnym czasie zauważa się jego, że tak powiem "piękno".
Bardzo często śliczna kreskę można znaleźć w mangach shoujo czy też yaoi. Np. Arakure, Koukou Debut, czy Yacchimaina!.
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Jak dla mnie ładną kreskę ma jeszcze Fairy tail, jeśli chodzi o mangę, ale anime też nie można niczego zarzucić. |
|
|
|||
|
|||
|
Ja zauważyłem coś, co bardzo rzucało się w oczy w mandze Katekyo Hitman Reborn, że pani twórczyni (nie, nie pamiętam nazwiska ;P) na jakiś rok kreskę miała taką jakby olewającą, bylejaką... Ale ona była taka fajna, tak fajnie wyglądało jako niedorobione.
A kreska ulubiona - One Piece - jest po prostu urocza i świetnie pasuje do tasiemca |
![]() |
| Narzedzia watku | |
| Wyglad | |
|
|